24 Nisan 2016 Pazar

Hatim Duaları 5







HATİM
DUALARI
UÇANUÇANUÇANUÇANUÇANUÇANUÇANUÇANUÇANUÇAN
TÜRKÇE HATİM DUASI

Amin! Elhamdu lillahi rabbi’l-alemin, ve’l-akibetu lil-muttekin va’s-salatu ve’s-selamu ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve ashabi ecmain
Ey Yuce Rabbimiz !
Sen bütün mahlukatına merhametli bilhassa inanmış kullarına pek lütufkarsın, el actık kapına geldik sana dua ve niyazlarımızla yalvarıyoruz, dualarımızı kabul ederek bizlere af kapından boş çevirme Allah’ım !
Kiyamet gününün tek hakimi ve sahibi sensin bizlere orada acı, cehennem azabından koru Ya Rabbi !
Biz yalnız sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz, bizleri ibadet ve ittaatin yolundan hic bir zaman ayırma Allah’ım!
Hidayet üzere devamli kalmayı, muttaki kullarından olmayı, dünya ömrümüzü iffet ve şerefimizle geçirmeyi cumlemize nasip eyle Allah’ım !
Gadabından hosnutluguna, cezandan affına, şeytanın şerlerinden senin sonsuz rahmetine sığınıyoruz, sen affedicisin, affetmeyi seversin, bizleri de affeyle Allah’ım !
Okunan Hatimi şerifi dergahında Kabul eyle.
Hasıl olan sevabı evvelen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) Efendimizin temiz ruhuna hediyye eyledik sen vasıl eyle Ya Rabbi !
Diger Peygamberlerin, sahabeyi kiram ile tabiinin ruhlarına, dini İslam’a ilimleriyle ve kılıçlarıyla hizmet eden alimlerle şehitlerin ruhlarına hediyye eyledik sen vasıl eyle Ya Rabbi !
Amin diyen cemaatimizin ahirete göc eylemiş geçmişlerinin ruhlarına, bu toplulugumuza sebep olanların bütün ölmüşlerinin ruhlarına, dünyada anacak kimsesi kalmamiş müslüman kardeşlerimizin ruhlarına hediyye eyledik, sen ulaştır Ya Rabbi !
Ve hasseten bu hatimin yapılmasında emegi gecen ve katılan herkesin gecmişlerinin ruhuna hediyye eyledik sen ulastır yarabbi!!
Günahları varsa, onları hasenata tebdil eyle Allahım!
Hatime katılan tüm kardeşlerimizin gönüllerindeki muratlarına hayırla birlikte kavuşmalarını iki cihanda senin nurunla pür nur olmalarını nasip eyle Allahım! Varsa butun sıkıntılarını sen gider ya Rabbi!
Senin affına merhametine ve lütfuna daha cok ihtiyaç duydugumuz şu zamanda bizleri sensiz bırakma ya Rabbi! Dua dua sana yalvarıyoruz, kapına geldik bizleri boş çevirme Ya Rabbi!
Allahım sende biliyorsun ki senden başkasına rabb demedik, sadece sana kulluk etttik ve sadece senden yardım istedik, ve biliyoruz ki Allahım senin razı olmadıgın işler yaptık ama sen bizim rabbimizsin senden başkasına gidecek halimiz yok ki, ceza versende sen bizim rabbimizsin affetsende rabbimizsin, bizi bagişlarsan sen gafur ve rahimsin.
Sen affedicisin affı seversin bizleri affeyle ya rabbi...
Ahirete göc eylemiş kemikleri çürümüş bir fatihaya muhtaç olanların kabirlerini Kur’an’ın nuru ile aydınlat, makamlarını cennet eyle Allah’ım !
Kabirlerinde imanlarının ve Kur’an’ın nurunu onlara ortak eyle ! Kabirlerini cennet bahcelerinden eyle. Cehennem cukuruna benzetme Ya Rabbi !

Beşer olarak, şaşarak işledikleri kusurları sebebiyle kabir azabı cekenler varsa okunan Kur’an hurmetine sen onlari kurtar Allah’ım !
Sevgili Peygamberin hurmetine onları affet Allah’ım !
Kabe-i Muazzama, Ravza-ı mutahhera ve diger mukaddes yerler hurmetine sen onlara acı Allah’ım !
Dünyanın dört bir yanında zülme maruz kalmış bütün müslüman kardeşlerimizin halleri sana arz ediyoruz Allahım! Zülmedenleri islah eyle ya Rabbi! İslah olmaları mümkün degilse onlari Kahhar isminle kahreyle ya Rabbi!
Özellikle şuan dünyanın dört bir tarafinda, biz burada rahat bir mekanda karnımız tok başımızda çatı dua etmek bile nefsimize agır gelirken ya onlar, ya onlar Allahım! Gecenin bir saatinde, sogukta, karnı aç ve bir köşede ölmeyi bekleyen müslüman kardeşim “ben burada bu haldeyken benden bir duasını bile esirgeyen müslüman kerdeşimden hesabımı soracağım günü bekliyorum” diyorsa bunun hesabını nasıl veririz Allahım! Bizlere bu şuuru nasip eyle Allahım!
Devletimizi idare eden, kalbinde iman taşıyan bütün yöneticilerimizin de yüzünü kara çikarma, onlara bu dine hizmet etmeye muvaffak kıl Ya Rabbi !
Sahabe efendilerimiz gibi dünyanın her bucagına hizmet aşkıyla hicret eden gönül erlerini sen muzaffer eyle Allah'ım!
Ya rabb! Sana rab diyorum çünkü sen hepimizin terbiye edicisisin, bizleri agır şeylerle terbiye etme Allahım!
Son nefesimizde kelimei şehadetle buyrun « Eşhedü el la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve rasuluh » diyerek bu dünyadan göc etmeyi, imanın ve İslamın dogru temiz ve nurlu yolundan ayrilmadan goc etmeyi cumlemize nasip eyle Ya Rabbi !
Şerefimiz olan dinimizi, dünyamızı ahiretimizi mamur eyle.
Gözümüzün, kulagımızın kalbimizin ve diger bütün azalarımızın şerlerinden bizleri koru.
Ey kalpleri tasarrufunda bulunduran Mevlamız, bizleri ve aile fertlerimizi sana itaatle hoşnutluguna sebep olan işlerde ve dogru yolunda daim eyle !
Kabul olmayacak dua ile sana el kaldırmaktan insanlıga ve İslamlıga faydalı olmayan bilgiden, bir müslümana yakışmayan acizlikten, tembellikten, cimrilikten sana sıgınıyoruz, bizleri de koru Ya Rabbi !
Amin diyen kullarını iki cihanda aziz eyle.
Cennetinle camelinle bizleri muşerref eyle ve duamızı yüce dergahında kabul eyle
Ya Rabbi !
Hulasa duaların özü ; sevgili Peygamberimizin senden istedigi hayırlı işlerin tamamını biz de Senden istiyoruz, bizlere de nasip eyle Ya Rabbi !
Sevgili Peygamberimiz’in sana sıgındıgı bütün şerlerden, fitne, fesat ve nıfaktan bizde Sana sıgınıyoruz, hepimizi koru Allah’ım !
Hatim duasına katılan katılmayan herkesin günahlarını geniş magfiretinle affeyle ya rabbi
Bizlere hiçbir zaman düşünemedigimiz kadar büyük ve geniş nimetler ihsan eyle ya rabbi
Hicbir gölgenin olmadıgı o dehşetli hesap gününde senin gölgenin altında bulunmayı nasip eyle Allah’ım
Bu hatime katılan arkadaşlarla beraber cenette de komşu olmayı nasip eyle ya Rabbi
Subhane Rabbike Rabbi’l-izzeti amma yesifun ve salamun ale’l-murselin ve’l-hamdü lillahi Rabbi’l-alemin
Bütün ölmüşlerimizin ve Sevgili Peygamberimizin ruhu için Allah’u Teala’nin rızası için. Elfatiha.
UÇAN Blogları

Hiç yorum yok: